10 Verhuistips

Je bent op het punt van verhuizen? Of je overweegt dat zo snel mogelijk te doen? Voordat je aan het werk gaat raden we je aan om onze 10 bruikbare verhuistips even door te nemen, want.. het kan je inspireren en je tijd en geld besparen!

10 Verhuistips voordat je gaat verhuizen

Verhuizen vinden de meeste mensen een hele klus. Gelijk ook, want je kan er dagen tot weken aan kwijt zijn. De afbouw in het ene huis en starten in het nieuwe huis vraagt veel geduld. Om je geduld niet kwijt te raken vind je hieronder 10 bruikbare tips.

1- Begin

Ja, het is makkelijker gezegd dan gedaan. Het dillema zit hem meestal in ‘waar te beginnen?’. Dat is echt te begrijpen, maar je kunt pas verder komen als de eerste stap is gezet, dus begin!

2- To do lijst 

Stel als eerste een to do lijst op. Dat maakt het werk van verhuizen overzichtelijker. Je kunt per kamer een to do lijst opstellen!

3- Ruim op

Voordat je alles gaat inpakken is het belangrijk dat je weet wat je zeker wil meenemen. Een verhuizing is een moment van bezinning. Welke spullen heb je echt nodig en wil je geen afscheid van nemen? Je neemt alleen die spullen mee. Een moment om afscheid te nemen van alle onnodige spullen. Geef ze weg of verkoop ze via internet.

4- Sorteer 

Het is belangrijk dat je de spullen die bij elkaar horen ook bij elkaar inpakt. Dus alle keukenspullen bij elkaar en je slaapkamer spullen bij elkaar. Zet die dozen ook dicht bij elkaar. Mochten het je eigen verhuisdozen zijn; zet op de dozen wat ze zijn. Bijvoorbeeld; keukenspullen- borden of slaapkamerspullen- boeken.

5- Niet teveel in één doos

Dozen die te zwaar worden maakt het verhuizen lastiger. Zorg ervoor dat de dozen niet te zwaar worden. Houdt er rekening mee wat jij aan kunt qua gewicht.

6- Breekbare spullen extra goed inpakken

Sommige spullen zijn breekbaar. Zorg ervoor dat je breekbare spullen extra goed gaat inpakken. Denk bijvoorbeeld aan porseleinen borden of glaswerk. Je kunt ze wikkelen tussen handdoeken of kleren. Ook kun je noppenfolie kopen en ze daarin wikkelen.

7- Plastic tassen

Kleren, gordijnen en al het andere stof kan ook in vuilniszakken vervoerd worden.

8- Vraag hulp

Verhuizen kan je zwaar tegenvallen. Probeer indien er aangeboden wordt hulp te vragen van vrienden en familie.

9- Ga de checklist na

Op deze website vind je een checklist wat je helpt om niets over het hoofd te zien. Tijdens het verhuizen komt er zoveel op je af, dus iets vergeten is erg normaal. Om je een handje te helpen hebben wij een checklist voor je opgesteld waar je na kunt gaan of je alles hebt gedaan en wat nog gebeuren moet.

10- Je kunt verhuizen ook uitbesteden!

Misschien is het al bij je opgekomen of juist helemaal niet. Verhuizen is een hele klus en daarom zijn er verschillende verhuisbedrijven die je verhuizing vergemakkelijken. Hoe fijn is dat? Vaak wordt gedacht dat verhuisbedrijven erg duur zijn. Echter hoeft dat niet perse! Waarom? Als je zou omrekenen wat je kwijt bent aan het verhuizen dan kan het overheen kunnen komen met de prijs van een verhuisbedrijf. Echter bespaar je daarmee wel een heleboel regelwerk, stress en tijd. En indien je veel vrij moet vragen van je werk, ook nog eens geld!