Checklist vervoer en transport

Je gaat verhuizen en je meubels moeten van A naar B. Niet alles past in je auto en dat vraagt dus om een transportdienst. Je hebt verschillende mogelijkheden als we het over vervoer en transport hebben.

Je kunt kiezen uit;

  • Bestelbus
  • Boedelbak
  • Vrachtwagen
  • Verhuiscontainer

Bestelbus of een boedelbak huren

Je kunt met je rijbewijs B een bestelbus of boedelbak huren en erin rijden. Als je niet al te grote meubels moet vervoeren zou je voor een bestelbus of boedelbak kunnen kiezen. Je huurt zo’n bestelbus of boedelbak om er zelf in te rijden en je meubels er zelf mee te vervoeren. Het is belangrijk dat je de goederen goed vastzet in de bus of boedelbak om schade te voorkomen. Tevens is het belangrijk dat je rustig rijdt.

Vrachtwagen

Moet je grotere goederen vervoeren over een lange afstand? Dan is het huren van een vrachtwagen bijna noodzakelijk. Indien de goederen in een bestelbus of boedelbak passen is het voordeliger om daarmee twee keer te rijden dan een vrachtwagen in te huren.

Transport regelen 

Bestelbus of een boedelbak kun je huren door het hele land bij autoverhuurbedrijven. Tevens bieden steeds meer autoverhuurbedrijven ook kleine vrachtwagens te huur aan.

Het is belangrijk dat je bij het verhuren van een bestelbus, boedelbak of een kleine vrachtwagen goed checkt of het voertuig geen schade heeft. Meld de schade die je wel ziet meteen zodat het niet achteraf op jou wordt afgerekend.

Daarnaast is het belangrijk om de tank te melden. Je wilt achteraf niet duurder uitkomen dan waar je in eerste instantie voor dacht te gaan. Alle details tellen mee, dus kaart ze aan.

Verhuiscontainer

Een mogelijke service is een verhuiscontainer. Een verhuiscontainer wordt op een afgesproken dag ’s ochtend vroeg op de afgesproken plek neergezet zodat je je verhuisdozen en andere goederen erop kunt laden. Aan het einde van de dag wordt de verhuiscontainer opgehaald en getransporteerd neer je nieuwe woning. Het inhuren van een verhuiscontainer is prijzig, maar zeker een aanrader indien je grote goederen, met name veel inboedel, in één keer wil inladen en uitladen.