Opslagruimte

Een opslagruimte is ideaal om meubels tijdelijk of permanent op te slaan. Bijvoorbeeld als je gaat downsizen of als je voor een aantal jaar naar het buitenland vertrekt. Er zijn speciale opslagruimtes die groot genoeg zijn voor het opslaan van meubels. Het maakt niet uit om wat voor een spullen het gaat. In een opslagruimte ben je verzekerd dat jouw spullen veilig staan opgeslagen. Hoe je het een beetje handig aanpakt lees je in dit artikel.

Spullen opslaan als een pro:

  • Koop opslagdozen van kwaliteit: Zeker als je de spullen voor een langere tijd gaat opslaan, is een kwaliteits doos van belang. Je wilt immers niet dat er vocht bij je spullen komt, of dat de dozen na verloop van tijd uit elkaar gaan vallen.
  • Donker bruin karton: Kwaliteits dozen herken je niet alleen aan de prijs. De kleur maakt het verschil. Hoe donkerder het karton, hoe beter de kwaliteit. Let hier dus op bij het kopen van de opslag dozen.
  • Maak een index: Organisatie is belangrijk en helpt je straks de spullen weer makkelijker terug te vinden. Na een aantal maanden of jaren weet jij echt niet meer wat je waar hebt opgeslagen. Maak een lijst met al je spullen en geef de dozen verschillende kleuren of nummers.
  • Geen zware dozen: Misschien denk je wel, die dozen gaan nog even stil staan, dus het maakt niet uit hoe zwaar ze zijn. Maar dan heb je het mis. Ze moeten wel nog naar de opslagruimte toe. En, straks moet je ze ook weer ophalen.
  • Vouwbodem: Verhuisdozen met een Amerikaanse vouwbodem zijn onmisbaar als je spullen in een opslagruimte gaan opslaan. De dozen vouw je handig op en zijn meerdere malen her te gebruiken. De betere modellen hebben zelfs geen tape meer nodig.