Seniorenverhuizing

Mensen van alle leeftijden verhuizen, dus ook senioren. Als er geen familieleden kunnen helpen, is het nodig een professioneel verhuisbedrijf in de arm te nemen. Een persoon op leeftijd gaat natuurlijk geen kasten en dozen meer slepen. De kosten voor een seniorenverhuizing liggen daarom vaak hoger dan bij een reguliere verhuizing. Hierover dadelijk meer. Het voordeel is dat de verhuizing stressloos zal verlopen met professionele hulp.

Voor iedereen is verhuizen een grote stap en dat geldt helemaal voor senioren. Die hebben vaak lang op een bepaalde plek gewoond en een verhuizing kan heel emotioneel zijn. Zeker als het gaat om een verhuizing naar een verzorgingshuis of serviceflat. Dat is een drastische verandering.

Kosten seniorenverhuizing
Bij een seniorenverhuizing komt veel meer kijken dan bij een reguliere verhuizing. Vaak is het nodig dat het verhuisbedrijf de meubels demonteert en klaar maakt voor verhuizing. In sommige gevallen is zelfs nodig om alles in te laten pakken. Je kunt ook een verhuisbedrijf inhuren voor de schoonmaak en oplevering van de oude flat. In de nieuwe woning kan een verhuizer ook hulp bieden voor de inrichting en het weer uitpakken van alle spullen. Gemiddeld kun je op de volgende kosten rekenen voor een seniorenverhuizing:

  • Kleine verhuizing: 2 verhuizers + 20 m³ € 500 – € 750
  • Middelgrote verhuizing: 3 verhuizers + 20 m³ € 850 – € 1.150
  • Grote verhuizing: 3 verhuizers + 50 m³ € 1.200 – € 1.500

Voordeel is dat senioren vaak kleiner gaan wonen en dus relatief weinig spullen verhuizen. In veel gevallen is een inhoud van 20 kuub voldoende voor een seniorenverhuizing en dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Gezien senioren zelf meestal niet meehelpen met sjouwen, moet je altijd uitgaan van minimaal twee verhuizers.